Čuvanje desni pomoću četkice za zube | parodontax®
menu

Čuvanje desni pomoću četkice za zube

Četkanje zuba

Potrudite se da zube četkate temeljito koristeći zubnu pastu s fluoridom kao što je parodontax® i to najmanje dvije minute dva puta dnevno, čak i češće ako Vam je to preporučio Vaš stomatolog.

Četkanje uklanja plak i ostatke hrane s unutrašnjih i vanjskih dijelova Vaših zuba, kao i sa dijelova s kojima žvačete hranu.

Budite nježni – grubo četkanje i istrošena četkica za zube mogu uzrokovati oštećenje zuba.

Zapamtite – četkicu za zube je poželjno mijenjati barem svaka tri mjeseca.

Sljedeći korak

Korak 1

Četkajte vanjske površine svakog zuba, te gornje i donje površine, držeći dlačice četkice postavljene na desni.

Budite metodični – ljudima je jedan od najvećih problema što prilikom četkanja propuste očistiti sve dijelove usne šupljine. Rutina Vam omogućuje očistiti sva područja u usnoj šupljini prilikom svakog pranja zuba.

Sljedeći korak

Korak 2

Četkajte površine zuba kojima žvačete hranu.

Sljedeći korak

Korak 3

Četkajte pod kutom u odnosu na desni – četkajte kružnim ili eliptičnim pokretima. Korištenje pokreta naprijed-nazad može uzrokovati slabljenje površine korijena i pomicanje linije desni. Tijekom četkanja postavite četkicu prema desnima pod kutom od 45 stupnjeva jer tako čistite i rubove desni.

Posebno obratite pažnju na područja gdje se dodiruju zubi i desni - budite iznimno oprezni kako biste očistili plak na područjima oko desni i u prazninama između zuba. Sve to kombinirajte s redovitim korištenjem zubnog konca i usne vode jer ćete tako moći kontrolirati nakupljanje plaka.

Sljedeći korak

Korak 4

Koristite istu metodu čišćenja i za unutarnje površine svih zuba.

Kako biste očistili unutarnje površine prednjih zuba, okrenite četkicu okomito i napravite nekoliko kružnih pokreta s prednjom stranom četkice.

Sljedeći korak

Korak 5

Nježno četkajući jezik, osvježit ćete dah, ali i očistiti usta jer ćete tako ukloniti bakterije.

Natrag na početak

1
2
3
4
5
6