Najčešća pitanja o proizvodima | parodontax®
menu

Najčešća pitanja

Najčešća pitanja

Što je zubna pasta za svakodnevnu uporabu parodontax®?

Zdrave desni ne krvare. Ako ispljunete krv kad perete zube ili ih čistite koncem, to može biti znak bolesti desni. parodontax® je zubna pasta s fluorom (osim kod varijante parodontax® Classic) za svakodnevnu uporabu koja dokazano zaustavlja i sprječava krvarenje desni. Koristite zubnu pastu parodontax® svaki dan radi zdravlja desni, jakih zuba i svježeg daha.

Kako djeluje zubna pasta parodontax®?

Bakterije plaka stalno se stvaraju na zubima, oko zuba i između njih. Ako se ne uklone, mogu nadražiti desni i uzrokovati crvenilo, natečene desni i krvarenje desni (gingivitis). Ako se ne liječi, može se pogoršati i uzrokovati halitozu, povlačenje zubnog mesa i ozbiljnije bolesti desni.

Za razliku od obične zubne paste s fluorom, parodontax® ima posebnu formulu s natrijevim hidrogenkarbonatom. Dok četkate zube, prodire u sloj bakterija plaka i razbija ga; tako je bakterije lakše ukloniti.

Zahvaljujući fizičkom uklanjanju naslaga bakterija duž gingivalne linije, zubna pasta parodontax® održava čvrsto prijanjanje između desni i zuba; tako je pasta četiri puta učinkovitija* u napadanju glavnog uzroka krvarenja desni od obične zubne paste.**

*uklanja više plaka od obične paste za zube nakon profesionalnog čišćenja i uz četkanje dva puta dnevno.
**Ova tvrdnja ne odnosi se na parodontax® Whitening.

Kako trebam koristiti zubnu pastu za svakodnevnu uporabu parodontax®?

Četkajte zube dva do tri puta dnevno, svedite gutanje na najmanju mjeru i ispljunite. Nije prikladna za djecu mlađu od 12 godina.

Kakav okus ima zubna pasta za svakodnevnu uporabu parodontax®?

Zubna pasta parodontax® sadržava natrijev hidrogenkarbonat radi uklanjanja plaka i čistoće usta, kao i mješavinu biljnih ekstrakata koji joj daju jedinstveni okus. Potrebno je neko vrijeme da se naviknete na okus, no većini se ljudi uskoro sviđa kao i obična pasta te vole osjećaj svježine koji im pruža.

Sadrži li zubna pasta za svakodnevnu uporabu parodontax® fluor?

Da. Zubne paste parodontax® Fluoride, Extra Fresh i Whitening sadržavaju 1400 ppm fluora, a zubna pasta parodontax® Ultra Clean sadržava 1450 ppm fluora. No, parodontax® Classic ne sadržava fluor.

Tko treba koristiti zubnu pastu za svakodnevnu uporabu parodontax®?

Zubna pasta s fluorom za svakodnevnu uporabu parodontax® namijenjena je ljudima koji pate od krvarenja desni ili su mu podložni. Pasta zaustavlja i sprječava krvarenje desni, a ima i sve dobrobiti zubne paste s fluorom za svakodnevnu uporabu, dakle štiti od karijesa, čuva zdravlje desni i svjež dah.

Koji su sastojci zubne paste za svakodnevnu uporabu parodontax®?

Glavni su sastojci zubne paste parodontax® natrijev hidrogenkarbonat i natrijev fluorid (natrijev fluorid nije prisutan kod varijante parodontax® Classic).

Mogu li djeca upotrebljavati zubnu pastu parodontax®?

Ne, zubna pasta parodontax® nije prikladna za djecu mlađu od 12 godina.

Koje su dobrobiti uporabe četkice za zube parodontax®?

Četkica za zube parodontax® posebno je osmišljena radi sprječavanja krvarenja desni i lakšeg četkanja zuba. Ima malu glavu i mekana vlakna dviju dužina te je nježna prema vašim desnima, no oštro napada plak, jedan od glavnih uzroka problema s desnima. Ima ergonomski oblikovanu ručku radi sigurnog hvata pri četkanju zuba, kao i mekani čistač jezika na stražnjoj strani glave.

Što je parodontax® Daily Mouthwash?

Vodica za ispiranje usta parodontax® Daily Mouthwash posebno je formulirana za zaštitu od problema s desnima ako se rabi pri četkanju zuba dva puta dnevno. Klinički dokazana formula pomaže u uklanjanju plaka i sprječavanju stvaranja daljnjih naslaga radi zdravlja desni. Sadržava fluor radi jačanja zuba i sprječavanja karijesa te smanjivanja broja bakterija koje mogu uzrokovati loš zadah. Koristite je dvaput dnevno uz zubnu pastu parodontax®.

Kako trebam koristiti parodontax® Daily Mouthwash?

Koristite je dva puta dnevno. Ispirite količinom od 10 ml, jednu minutu, a onda ispljunite. Ne gutajte i ne ispirite usta vodom. Nemojte piti vodicu iz boce. Ne koristite ako plastična folija nedostaje ili je oštećena.

Sadržava li parodontax® Daily Mouthwash alkohol?

Ne, u vodici parodontax® Daily Mouthwash nema alkohola.

Koji su sastojci parodontax® Daily Mouthwash?

Vodica za ispiranje usta parodontax® sadržava 250 ppm fluora, radi sprječavanja karijesa, kao i nisku koncentraciju klorheksidin diglukonata radi smanjivanja stvaranja plaka.

Može li PRESNAŽNO četkanje uzrokovati krvarenje desni?

Glavni je uzrok krvarenja desni stvaranje plaka na gingivalnoj liniji. Najbolji je način uklanjanja tog plaka četkanje zuba dvaput dnevno zubnom pastom parodontax®.

Kako znam da trebam koristiti zubnu pastu parodontax®?

Zubna pasta parodontax® namijenjena je ljudima koji pate od krvarenja desni ili su mu podložni. No, ima sve dobrobiti zubne paste s fluorom za svakodnevnu uporabu pa može biti dio dobre oralne higijene za svakoga i održavati jake zube, zdravlje desni i svjež dah.